Pressemeddelelse.

Indvielse af Danmarks første brint tankstation.

 

Onsdag den 3. oktober 2007 kl 11.00 – 16.00 er der indvielse af Folkecenterets anden generations brinttankanlæg.

Der er tale om Danmarks første moderne anlæg til optankning af brintbiler, som fra at være en niche har potentiale til at blive fremtidens transportform.

Tankanlægget er en del af Hydrogen Link, der skal være en kæde af tankstationer fra den dansk-tyske grænse til Stavanger i Norge.

Efter velkomsten vil der være taler af partnerne i Hydrogen Link, det nationale netværk for forskning, udvikling og demonstration af brint til transportformål. Dagens program er vedhæftet.

Folkecenteret har siden begyndelsen af 1990erne udviklet, demonstreret og informeret om afgørende teknologier indenfor brint. Allerede i 1994 blev der på Folkecenteret opstillet to elektrolyseanlæg til brintproduktion, et på 20 kW og et på 1,5 kW med strøm fra vindmøller som energikilden. Det store anlæg er det største til formålet i Danmark. 

 

Desuden præsenterede Folkecenteret i 2003 en almindelig Ford Focus med forbrændingsmotor ombygget til at køre på brint. På den måde kunne man som det eneste sted i Danmark fremvise hele vind-brint-bil kæden med  vindmølle, elektrolyseanlæg, brintlager,  tankningstation til brint og en bil, der kørte på brint.

Med opstillingen i 2007 af den nye state-of-the-art brinttankstation, som er leveret af H2 Logic, er Folkecenteret endnu en gang med helt i front i udvikling og demonstration af brint teknologi.

Se:

www.folkecenter.net; www.h2logic.com, www.hydrogenlink.net

Henvendelse
Jane Kruse, informationsleder
9795 6600
4060 4551

Ole Stein, civilingeniør, projektleder
9795 6655

Se programmet her.