Konvertering til el bil

Af Nicolaj Stenkjær, august 2010.

Det er muligt at ombygge/konvertere, en almindelig benzin bil til at køre på elektricitet. For en mekaniker vil det tage omkring en uge, for andre 1-2 måneder afhængigt af forudsætninger.

Et firma i Australien tilbyder ombygning af biler for ca. 100.000 kr, læs mere her.

Der er et enkelt dansk firma, som tilbyder denne service, Afuture.dk.

De reklamerer med at kunne levere stort set enhver almindelig bil som elbil. Prisen afhænger af biltype.

Det er forholdsvist enkelt selv at ombygge en almindelig benzin- eller dieselbil til at køre på el, de ældste er lettest, da moderne bilers elektronik komplicerer ombygningen.

Der er dog forskel, da nogle moderne biler har mere enkel elektronik, det drejer sig om Citroen 2CV, Renault Twingo og VW Lupo.

Det billigste vil ofte være at få blybatterier, men de er tunge og har lavere rækkevidde end de dyrere lithium batterier. Blybatterier giver en rækkevidde på ca. 30 – 70 km og lithium batterier ca. 80 – 120 km.

I Tyskland koster en ombygning med blybatterier ca. 60.000 og hvis man kan gøre det selv kan man købe et ombygningskit til ca. 30. – 42.000 kr.

Ifølge bilguide.dk er det ikke svært at få en ombygget elbil synet i Danmark, forudsat at bilen er lige så sikker som før ombygningen.

Færdselsstyrelsens krav
Færdselsstyrelsen har udformet en række krav, som man skal opfylde ved ombygning af en almindelig bil til elbil, læs mere her.

Links

Her er en række links, hvor man kan læse mere om konvertering til elbil.

Bilguiden.dk 

Ingeniøren

Konvertering af Fiat 500

Do it yourself electric car

Canadian Electric Vehicles

Cal Cars

Evworld

Pluginpartners

Lorey