Who killed the Electric Car?

Januar 2009

 

 

Who Killed the Electric Car?- filmanbefaling

Who Killed the Electric Car er en tankevækkende dokumentarudsendelse, der fortæller, hvordan der i Californien allerede i 1999 var en udbygget flåde af elektriske biler fra flere fabrikanter med en tilhørende påfyldningsinfrastruktur. Instruktør Chris Paine fortæller med vid og bid om den tragikomiske udvikling, der førte til at den amerikanske bilindustri selv nedlagde, hvad der i dag kunne have været deres redningsplanke i en svær tid.

Filmen er udgivet af Sony Pictures Classic i 2006 og blandt de medvirkende finder du Mel Gibson, Tom Hanks og filmens fortæller er Martin Sheen fra den populære tv-serie The West Wing (Præsidentens mænd).

Instruktøren har en hjemmeside, http://revengeoftheelectriccar.com/, hvor du blandt andet kan læse om hans oplevelser med den nye Tesla Roadster og tanker om Chevy Volt, der er en spændende ny eldrevet hybridbil fra GM. Den elektriske bil har en fremtid, men kommer gennembruddet fra den amerikanske bilindustri?

Filmens Hjemmeside: http://www.whokilledtheelectriccar.com/
Du finder nok desværre ikke filmen i din lokale Blockbuster, men kan bl.a. købe den billigt på Amazon http://www.amazon.co.uk/Who-Killed-Electric-Chris-Paine/dp/B000MGBPHO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1231412527&sr=8-1

 

Who Killewd the Electric Car