Vandpumpe system

Vandpumpe system
På Folkecenteret kan man finde to forskellige sol-vand pumpe systemer. Et af dem demonstrerer hvordan sol elektricitet kan bruges af små elektriske motorer til at forsyne mennesker på landet med drikkevand. Denne installation indeholder en opstilling med 7 monokrystallinske moduler (lavet af Siemens i USA) som producerer DC elektricitet. Efter invertering af denne DC elektricitet til AC kan en lille elektrisk pumpe bruge denne energi til at løfte 30 m3/dag vand fra 5 meters dybde.


Tekniske detaljer

Siemens PV moduler. Hvert af dem indeholder 36 monokrystallinske celler. Åben strømkreds spænding er på 21,7 V, kort strømkreds omløb er på 3,35 A.
Hvert af modulerne har 53 W output.
Den elektriske motor: Grundfos, AC. DC/AC inverter Grundfos SA 1000.

Det andet vandpumpe system er placeret i Plusenergi huset. Dette udstyr bruges til at løfte vand mellem to fisketanke og viser at solens energi kan anvendes i landbruget eller industrien. En interessant detalje ved dette system er at det bruger en DC motor i stedet for at invertere elektriciteten fra DC til AC.
Energibehovet er dækket af 3 monokrystallinske PV moduler. Disse moduler er produceret af den italienske virksomhed Italsolar. Der kan man se flere PV opstillinger. Disse PV’er er den tredje type af silicium solceller på Folkecenteret. Det bliver kaldt for amorf silicium solceller. Det største forskel som man kan se er opbygningen. Denne type PV’er er fremstillet af en tæt silicium plade, så der ikke er nogle ubenyttede områder på PV cellens overflade. Den amorfe opstilling her anvendes til at supplere de monokrystallinske moduler, hvis der ikke er nok energi fra den primære leverandør.

Opstillingen indeholder 3 monokrystallinske moduler som er opbygget af 36 celler og det er fremstillet i Italien.
De 6 amorfe moduler er fremstillet i UK. Det typiske system spænding er 14 V og i tilfælde af at der kommer energi på 1000W/m2 er output’et 14 W fra hvert modul. Disse tynde film silicium moduler er produceret af Intersolar LTD. in Buckinghamshire.

 

 

Solceller på Folkecenteret

Solceller på Folkecenteret

Solceller på Folkecenteret