Sol celler på Folkecenter

Polykrystallinske opstillinger

På sydsiden af hovedbygningen er der 41 polykralstallinske moduler. Hvert af dem har omtrent 57 W output. Denne opstilling skal forbindes med nettet. Det totale energi output er omtrent 2,3 kW.
(Arkitekt: Kenneth Olsen, Vestervig, Thy).

Hvis man står foran hovedindgangen kan man til venstre på taget se en anden polykrystallinsk opstilling. Disse fire PV moduler fporsyner den lille udstilling ved siden af receptionen med elektricitet. Et køleskab, nogle lamper, og en lille vandpumpe er tilsluttet disse PV moduler. Dette system indeholder også to batterier til lagring af elektriciteten. PV cellerne på taget er den samme Solarex polykrastallinske silicium solceller som nævnt ovenfor.

Solceller på Folkecenter

Solceller på Folkecenteret

Tekniske detaljer

Opstillingen består af 41 Solarex polykrastallinske silicium sol moduler, som hver er opbygget af 36 solceller. Modulerne er fremstillet i USA. Den maksimale spænding er på 17,1 V og det maksimale gennemløb er på 3,4 A ved højeste ydeevne. Den højeste ydeevne er 57 W. Man kan måle disse data under normale vejrforhold (1000 W/m2 energi på overfladen af PV ved 25 grader C).