PV-vindmølle hybrid system

PV-vindmølle hybrid systemet er et anlæg til energiforsyning. Det indeholder 25 monokrystallinske moduler, en lille vindmølle og 27 bly-syre batterier. Dette udstyr og andre elektroniske apparater (inverter – til at lave AC fra DC elektricitet) er pakket i en container. Derfor er installationen af systemet relativ let. Denne container kan blive opstillet i landlige områder for at dække energi behov. Dette system kan levere elektricitet til det lokale net eller det kan fungere som en batterilader station. Batterierne kompenserer for forskellen mellem det cirkulerende energi produktion og det cirkulerende energi forbrug, hvis systemet fungerer som en slags vedvarende energi producent som leverer elektricitet til det lokale net.

Denne kombination af vedvarende energi kilder er meget anvendelig, fordi disse anordninger komplementerer hinanden. For eksempel i Europa er sommeren solrig, men om vinteren er himlen som oftest overskyet og vinden er stærkere. I Afrika efter solnedgang begynder vinden at blæse og i løbet af dagen skinner solen kraftigt.
Hybrid sol-vind systemet kan producere 10 kWh pr. dag i gennemsnit eller 3600 kWh årligt.

 

Solceller på Folkecenteret

Tekniske detaljer

Systemet indeholder FC4000 PMG vindmøllen med 1,5 kW output. Rotorens område er 12m2. PV opstillingen er opbygget af 25 monokrystallinske moduler lavet af Solel i Danmark. PV cellerne effektivitet er 13%. Det totale output er 1250 W ved 25 grader C og ved 1000W/m2 solstråling. Opstillingsområdet er på 12m2.
Åben strømkreds spænding er 525 V. De 27 bly-syre batterier leverer 336 V.

Funktion

Hvis vejret er solrigt nok producerer solopstillingen DC elektricitet, som kan anvendes til at oplade batterier eller efter invertering til AC elektricitet kan den anvendes af AC apparater (lamper, fjernsyn, computer osv). Når vindmøllen er i funktion producerer den AC elektricitet, som kan anvendes af AC apparater, eller efter invertering til DC elektricitet kan det bruges til at oplade batterier.