Planteolie løsninger i Mali, Afrika

 

Af Nicolaj Stenkjær, februar 2008.

Biobrændstoffer er et vigtigt emne især i den sydlige del af verden på grund af klimaændringerne.

Potentialet for en uafhængig økonomi, lokale økonomiske og sociale fordele er næsten uden grænser, men der er også en en mindre god side ved biobrændstoffer.

Mange biobrændstof projekter eksporterer brændstof til den industrialiserede verden, hvilket fører til monokulturel produktion og afbrænding af regnskove for at skabe marker til at producere olie på.

Mali Folkecenter har en vision om biobrændstoffer som et bæredygtigt CO2 neutralt brændstof, der kan give økonomiske fordele til lokalbefolkningen uden at skade skovene.

For at virkeliggøre denne vision har Mali Folkecenter startet et Jatropha olie projekt i landsbyen Garolo i det sydlige Mali.

Tre generatorer på hver 100 kW er blevet installeret og konverteret til at køre på ren planteolie og 1.000 hektarer i kommunen er blevet tilsået med Jatropha. Dette vil producere rigeligt med olie til projektet.

Elektriciteten produceret af generatorerne vil forandre leveforholdene i landsbyen fundamentalt.

Små forretninger kan have elektrisk værktøj, der vil være lys, køleskabe og fryser og så videre. Elektricitet giver forbedrede levefohold, skaber jobs og den lokale økonomi bliver generelt forbedret.

Læs mere om dette her.

 

Mali planteolie