Integration af PV celler i bygninger

En af ulemperne ved at anvende PV celler er den relativt store installations areal, der er nødvendigt.
Integration af PV celler i vinduer er en mulig løsning til at reducere tabet af anvendelige arealer. I undergrundshuset (SkibstedFjord, Nordisk centrum for debat og udvikling) kan man se to forskellige PV opstillinger. Disse er de første glas integrerede PV celler, som er produceret i Danmark (april, 1998). Den ene er lavet af monokrystal PV celler og den anden er lavet af polykrystal PV celler. Den maksimale strømproduktion er på omtrent 1,2 kW for hver. DC elektriciteten produceret af opstillingerne bliver konverteret til AC og indgår i huset el-net. Hvis disse celler ikke giver lamper, fjernsyn, køleskab nok energi bliver energibehovet dækket af nettet. I det tilfældefungerer netværket som et stort batteri, så der er intet behov for dyre bly-syre eller andre typer af batterier. Dette er en vigtig pointe, fordi nettet kompenserer forskellen mellem den løbende energi produktion og det løbende energi forbrug.

Tekniske detaljer

De integrerede PV celle installationer indeholder to PV opstillinger, to DC/AC invertere (SWR700, Sunny Boy system, lavet i Tyskland). I undergrundshuset finder du en computer, som er installeret til systemet for at lave målinger til at udføre tests eller kontrollere processen.

Til sidst endnu en interessant teknisk detalje: Det elektriske meter kan arbejde i to forskellige retninger på samme tid.

Solceller på Folkecenteret

Solceller på Folkecenteret