Folkecenter for Vedvarende Energi i Mali.

 

Se Mali Folkecenters hjemmeside her.

Det er muligt at se billeder fra Folkecenterets aktiviteter på Panoramio.

Se billeder fra Folkecenterets aktiviteter over hele kloden her.

 

Mali Folkecenter

Mali Folkecenter Nyetaa

Mali Folkecenter Nyetaa (MFC) er grundlagt i 1999 af Ibrahim Togola, en tidligere trainee på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi. Formålet med MFC er at udbrede kendskabet til og anvendelsen af vedvarende energi. MFC har gennem årene udført mange projekter i samarbejde med udenlandske donorer inden for solceller, planteolie, bekæmpelse af klimaforandringerne, kapacitetsopbygning og meget mere. Der arbejder 20 – 25 personer i selve MFCs hovedkontor, men i alt er der 30 – 40 medarbejdere. Den formelle arbejdstid ved MFC er fra kl. 8.15 – 17, men medarbejderne er meget fleksible og der arbejdes mange flere timer og på mange andre tidspunkter. Der er konstant 3 vagter udenfor MFCs hovedbygning, både dag og nat, hvilket er nødvendigt på grund af sikkerhedsforholdene. Udover de ansatte har MFC også trainees både fra Mali og udlandet, som regel på seks måneders ophold. For tiden (marts 2010) er der to internationale trainees, en fra Finland og en fra Holland.

MFC har altid gang i flere projekter på en gang og forsøger at få dem til at supplere hinanden, derfor overlabber mange projekter hinanden. MFC startede med at lave tekniske projekter med for eksempel solceller, men fandt hurtigt ud af at de ikke kunne stå alene. Solcelleprojekter bragte for eksempel ikke velstand til samfundet i særlig stor grad, derfor forsøger man sig nu med lidt af alt; good governance, fattigdomsbekæmpelse etc. Mange fonde vil imidlertid kun støtte lige netop den ting, som de finder god, eksempelvis solceller, derfor forsøger MFC at sprede et projekt ud over flere lokaliteter, så en landsby kan være med i flere projekter på en gang.

Udover at være leder af MFC underviser Ibrahim Togola på Bamako universitet i vedvarende energi ud fra en praktisk baggrund.