Nordic Folkecenter

for Renewable Energy

DK-7760 Hurup Thy   •  energy@@.comfolkecenter.dk
tel +45 9795 6600  •  fax +45 9795 6565


 

Vedvarende energi i Indonesien

oktober 2015


Kun seks procent af energien i Indonesien kommer i dag fra vedvarende energi, men det vil landet ændre på og derfor vil Indonesien samarbejde med Danmark

Indonesien har gennem mange år oplevet en stor økonomisk vækst og nu ønsker landet at blive mere uafhængig af olieimport og opprioritere energi og miljø, derfor har Danmark indgået en samarbejdsaftale med Indonesien.

Danmark har i forvejen et lignende energisamarbejde med lande som Kina, Mexico og Vietnam. En dansk energispecialist sidder allerede på ambassaden i Jakarta, og i de kommende år vil de to lande sende eksperter på besøg hos hinanden for at sætte fart på Indonesiens grønne omstilling.

Indonesien er verdens tiende største økonomi, målt i købekraft. Middelklassen vokser eksplosivt, og indonesernes energiforbrug er de seneste fem år steget med omkring 8,5 procent årligt.

Indonesien har derfor i høj grad brug for at sikre en miljøvenlig energiforsyning - ikke mindst, da regeringen ønsker at øge energikapaciteten med 70 procent på bare fire år og samtidig vil skære CO2-udledningen med 26 procent inden 2020.

20 procent af Indonesiens befolkning har stadig ikke adgang til elektricitet, og derfor har regeringen nu fremsat en ambitiøs plan for landets infrastruktur, der blandt andet indebærer nye kraftværker på 35.000 megawatt. I dag er langt størstedelen af energiproduktionen baseret på kulkraftværker, men planen er at bruge vedvarende energiressourcer og anvende grøn teknologi.

Indonesien består af mere end 17.000 øer, hvoraf ca. 6.000 er beboede. Denne geografi gør det både bekosteligt og besværligt at udbrede elektricitet fra centrale kraftværker, mens vedvarende energikilder, det vil sige sol, vind og biomasse, er oplagte, da de er mere velegnede til decentral energiforsyning.

Fakta om Indonesien:
250 mio. indbyggere
I dag 6 % vedvarende energi, resten hovedsageligt kul, olie og gas.
Mål for energimiks i år 2025: 23 % vedvarende energi, 30 % kul, 25 % naturgas og 22 % olie.

Links
Udenrigsministeriet