Nordic Folkecenter

for Renewable Energy

DK-7760 Hurup Thy   •  energy@@.comfolkecenter.dk
tel +45 9795 6600  •  fax +45 9795 6565


 

Tyrkisk delegation besøger Folkecenteret for at lære om “Community Power”

 

By Daniele Pagani
Oversat til dansk af Jakob Rein

14.10.2016

Folkecenteret har fornylig haft besøg af en tyrkisk delegation som led i, “Powering Communities in Turkey” projektet. Projektet som er, co-fundet af EU og Tyrkiet, arrangeret af Folkecenter og EUROSOLAR Turkey, hjælper til at formidle “Community Power”-principperne som bruges i Danmark. “Community Power” er en essentiel del for udbredelsen af grøn energi i bl.a. Tyrkiet. Energi-demokrati, udvikling af lokalsamfund og lokal accept er fordelene der kun opnås ved “Community Power”-principperne.

Delegationen bestod af 20 personer, fra de 4 tyrkiske kommuner, Diyarbakır, Van, Çanakkale og Burdur, samt 4 eksperter på energiområdet. Deltagerne var kommunale repræsentanter, folk fra lokale organisationer, universitetsprofessorer og ingeniører.

Inspirationsturen varede fra d. 28. september til d. 5 oktober, i løbet af perioden nåede delegationen at besøge mange forskellige energianlæg som er baseret på vedvarende energi og testcentre som bliver brugt til at fremme vedvarende energi. Heriblandt kan nævnes; Det nationale testcentre for store vindmøller i Østerild, vindmøllerne i Hvide Sande (som er et godt eksempel på ”Communit Power”-principperne), Tvindkraft (som er den ældste 2 MW vindmølle i verden) og Lemvig biogas anlæg. Hele programmet for delegationen kan findes her.

Udover inspirationsturen deltog delegationen i et seminar på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, hvor en række danske firmaer og eksperter på området lavede præsentationer. Det blev diskuteret hvordan man kan implementere mere grøn energi i Tyrkiet og lagt handlingsplaner og for de forskellige kommuner.

Der var stor tilfredshed med inspirationsturen, som ifølge deltagere selv, har givet delegationen helt nye ideer til, hvordan vedvarende energy kan implementers i kommunerne i Tyrkiet, og hvordan ”Community Power”-principperne kan være med til at gøre den grønne omstilling til en fordel for lokalområdet.

Folkecenterets team vil gerne sige tak for besøget til vores gæster og håber at inspirationsturen og seminariet vil hjælpe til den videre udvikling.

 

 

Delegationen på besøg i Hvide Sande

 

Relevant links (På Engelsk):